Faisal

Faisal

  • zondag 18 augustus
    Boiler
pushing things forward for decades
Herkomst
België
genres
  • Electronica
  • Hiphop
  • Dance
  • Funk
Voor fans van
Glints, Yong Yello, UM!

Geboren en opgegroeid in Limburg, maar tegenwoordig een gevestigde naam in Antwerpen. Faisal is een DJ en producer met Marokkaanse roots. Zijn passie voor muziek werd aangewakkerd door zijn vader, die in de jaren '70 zelf DJ was. 

Faisal is al jarenlang een vaste waarde op het hoogste niveau. Sinds zijn opkomst rond 2010 draait hij in de beste clubs en op de grootste festivals van de Lage Landen. Hij heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Red Bull Elektropedia Awards voor ‘Best DJ’ en ‘Best Radio’ in zowel 2016 als 2017. Faisal staat vooral bekend om zijn genre-overstijgende sets en brede scala aan invloeden. Zijn verfrissende edits worden wereldwijd door DJ’s gedeeld. Daarnaast organiseert hij zijn eigen evenement FAISAL SELECTS, dat steevast uitverkocht is. Hier nodigt hij verassende dj’s uit binnen- en buitenland en host hij podia op diverse festivals. 

Naast zijn werk als DJ is Faisal ook een getalenteerde producer. Hij heeft al enkele eigen edits en tracks uitgebracht, waaronder ‘Some Time Alone’ met Glints. Daarnaast co-produceerde hij Sef’s ‘Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag’, dat zowel de Edison voor Beste Album als de 3VOOR12 Award voor beste album van 2023 won. Recent produceerde hij het IJLSAND project van Sef en Abel, dat binnenkort verschijnt. Daarnaast verzorgde hij de muziek voor bekroonde series en films zoals Grond en Santos. 

Net als Glints maakt Faisal deel uit van het Abattoir Anvers collectief, opgericht in een voormalig halalslachthuis waar de hele crew woonde en werkte. Samen met Glints host hij al zo’n vier jaar Abattoir Anvers, de enige hiphop-show op de Belgische nationale radio (Studio Brussel). Hier ontvangen ze gasten zoals 50 Cent, Loyle Carner, Zwangere Guy, Faberyayo, Sef en veel jong talent.

Faisal en Glints hebben hun krachten gebundeld voor het project GLINTSAL. Faisal verzorgt de productie, terwijl Glints de bars en zang voor zijn rekening neemt. De eerste single ‘All Blue Hair’ is al verschenen en dit is slechts het begin!