CRACKUPS

CRACKUPS

  • zaterdag 17 augustus
    Backyard
vigorous garage punk
Herkomst
België
genres
  • Punk
  • Alternative
Voor fans van
Captain Kaiser, The Priceduifkes, Equal Idiots

CRACKUPS is een band van extremen: waanzinnig snel, strak, ongemeen luid, maar met een scherp gevoel voor melodie en oor voor detail. Eerste langspeler ‘Animals On Acid’ (2011) verwierf snel een cultstatus, nog versterkt door het feit dat de band niet veel later voor onbepaalde tijd de pauzeknop indrukte. Aan projecten echter geen gebrek voor de bandleden, die als (sessie)muzikant, grafisch vormgever of achter de knoppen als producer aan de slag gingen bij verschillende belpopacts en Kempenpunkers: van Double Veterans en The Priceduifkes tot Psycho 44, de lijst is eindeloos.

Maar CRACKUPS voelt altijd als thuiskomen en in 2019 komt de band weer boven water. Tweede plaat ‘Greetings From Earth’ is het muzikale equivalent van een vierdubbele espresso: straffe garage punk in zeven songs en nog geen 18 minuten. ‘Wet Sheets’, ‘Trainstation’, ‘White Fruit’, ‘Getting The Vibes’, stuk voor stuk sloopkogels waarmee de boel live telkens weer vakkundig wordt afgebroken.

Eind dit jaar verschijnt album nummer 3. Productie en artwork zijn, vanuit hun kenmerkende DIY state of mind, vanzelfsprekend weer van eigen hand. Eerste single ‘Sgt. Haze’ windt er geen doekjes om, nog altijd is het vruchteloos en tot ieders opluchting zoeken naar de handrem. Rechttoe rechtaan en geen geheimen. Geïnspireerd door een platenkast die van hun ouders zou kunnen zijn, Black Flag en Devo meets Viagra Boys en Warmduscher.

CRACKUPS can see through you!