PKP UPDATE

Hey Pukkelpopper

Dit zijn ongekende tijden. De wereld ziet er sinds kort anders uit. Het sociale leven ligt grotendeels stil. De maatregelen zijn nooit gezien. Adviezen van experten zijn ingewonnen, er is met artiesten overlegd. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België. Het wordt een zomer zonder Pukkelpop. Dat is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het nu om. Onze festivals nemen pauze, de voorbereidingen worden stopgezet. In 2021 staan we er opnieuw.

Dat Pukkelpop er niet zal zijn deze zomer komt hard binnen. Voor de fans die er maanden naar hebben uitgekeken. Maar ook voor onze medewerkers, leveranciers, crew, artiesten, vrijwilligers, omwonenden. Onze sector bloedt. Via vakverenigingen en beroepsfederaties worden specifieke steunmaatregelen gevraagd aan de overheden. Wij steunen elk initiatief.

Voor nu: was je handen, hou afstand, zorg voor jezelf en mekaar. Dokters, verpleegkundigen, zorgverleners… zij zijn de helden van vandaag. Zij gaan tot het uiterste voor een betere toekomst. Bedank en steun hen zoveel als mogelijk.

Wij kijken vooruit, naar betere dagen. We zijn veerkrachtig. We blijven positief ingesteld. We gaan plannen maken voor volgende zomer. Want dan willen we er weer staan. Met de beste festivals.  

Take care.
See you next year,
Team PKP

 

FAQ: Covid-19

  • Nee. We zijn een zomerfestival met verschillende kampeerterreinen en meer dan 200 artiesten. Het zou, bijvoorbeeld, niet mogelijk zijn om dit jaar nog een datum te vinden waarop de meerderheid van de artiesten beschikbaar is. Los daarvan zou het ook wel eens erg onaangenaam kunnen zijn in een tentje, pakweg, midden oktober.

  • Je ticket blijft sowieso geldig voor PKP21. Kopers van een Early Bird-ticket zullen persoonlijk worden gecontacteerd op het e-mailadres waarop de tickets werden aangekocht.

  • Je voucher blijft sowieso geldig voor PKP21. Kopers van een drankbonnenvoucher zullen persoonlijk worden gecontacteerd op het e-mailadres waarop de voucher(s) werd(en) aangekocht.

STAY SAFE NO PKP20