Over Pukkelpop

Wat?

Pukkelpop is een driedaags festival en wordt sinds 1985 door de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg georganiseerd. Het groeide uit van een klein lokaal muziekgebeuren tot een alternatief openluchtfestival. Inmiddels behoort Pukkelpop tot de absolute top van de Europese muziekevenementen.

Het festival is een allesomvattende belevenis waar verbondenheid met het publiek al meer dan 30 jaar centraal staat.

Pukkelpop gaat voor een progressieve muziek- en randprogrammatie. Bijna 200 actuele kleppers, levende legendes en visionaire alternatieve acts wisselen mekaar af op een van de verschillende podia. Van stevige rockacts, ingetogen singersongwriters en mokerslagen van pure pop over pompende house tot gloeiende metal. Alles kan en mag op Pukkelpop. Op de sites van Petit Bazar en Salon Fou kan je terecht voor alles wat met straattheater te maken heeft en wellness in de aller-, allerruimste zin van het woord. Gerechten van over heel de wereld vind je in het gezellige Food Wood; op Baraque Futur staat duurzaamheid centraal.

Pukkelpop houdt van tradities; zoals het Boilerfeestje op de vooravond van de eerste festivaldag. Festivalgangers zetten eerst hun tenten op in één van de omliggende campingarea’s en gaan dan voluit voor een eclectische warming-up. Voor algemene vragen verwijzen we je graag naar onze FAQ-pagina of info@pukkelpop.be.

Waar?

Festivalgangers kunnen Pukkelpop bereiken via de E313 en E314 autoweg of met het openbaar vervoer. Hasselt ligt ongeveer 20km van Diest, 60km van Eindhoven, 30km van Maastricht, 50km van Luik, 70km van Antwerpen en 70km van Brussel.

Pukkelpop festival
Kempische Steenweg
3500 Kiewit / Hasselt
Belgium