tickets now on sale

We Care A Lot

Festivals. Dat is samen van muziek genieten, samen zingen, samen dansen, samen feesten. De mooiste tijden. Muziek brengt mensen dichter bij mekaar. Het gevoel van verbondenheid is groot. Gedurende de tijd van het festival, vormt zich een tijdelijke, hechte en unieke community. Het is dan ook erg belangrijk dat elke bezoeker, medewerker of andere betrokkene zich veilig voelt en het festival in de beste omstandigheden kan beleven.

We willen een veilige plek zijn waar iedereen zich welkom en comfortabel voelt. Een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, kritiek of intimidatie. Elkeen moet zichzelf kunnen zijn. Op onze festivals is iedereen welkom ongeacht geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie, etniciteit of beperking.

We sensibiliseren en informeren. Over alcohol en drugs, over seksualiteit, over mentaal welzijn, over gezondheid. Wetgeving wordt gerespecteerd op de festivals. We verwachten verantwoordelijk gedrag van de festivalganger. Zeg neen tegen drugs, ja tegen veilige seks met wederzijdse toestemming, drink voldoende water, kies voor het openbaar vervoer, smeer die zonnecrème. Loopt het toch mis, dan staan onze medewerkers en hulpdiensten ter beschikking. Op elk moment.

‘We Care A Lot’ is een verhaal van samen, van gedeelde verantwoordelijkheid. Zorg voor jezelf en je vrienden. Ga voor de beste versie van jezelf. Wij engageren ons dat onze festivals gezond en veilig verlopen. Onze medewerkers worden opgeleid zodat ze nog waakzamer zijn en gepast kunnen reageren waar nodig. Specialisten in verschillende domeinen staan ons bij, festivalgangers kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon indien nodig.

Voel je goed op onze festivals. Wees jezelf. We care a lot.

Een initiatief van Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop.