VOETVOLK: Into The Open – dans(en) op Pukkelpop!

Bijzondere samenwerkingen, da’s zowat de kalligrafische signatuur van Pukkelpop. En net die kunst van het schoonschrift past perfect bij Voetvolk, het dansgezelschap van danseres/choreografe Lisbeth Gruwez en muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe.

Op vrijdag opent het danscollectief de Marquee, een heiligdom ondertussen voor memorabele passages. Denk Jef Neve, denk Mauro Pawlowski en De Kempenzonen feat. Willy Sommers. En nu dus Voetvolk: Into The Open. Zeven performers die de groove en de energie van muziek letterlijk proberen te belichamen. Ze vuren mekaar en het publiek aan op de tonen van gepimpte krautrock anno 2022, het repetitieve van de Can-muziek gekruist met de high voltage van The Chemical Brothers. De hele voorstelling vloeit voort uit het explosieve samenspel van DENDERMONDE, de band van Maarten Van Cauwenberghe, Elko Blijweert en Fred Heuvinck.

Dance meets concert: een optreden wordt uitgebeeld door dans, dans wordt een optreden, kortom – een feestelijke stagedive in we-zien-wel-waar-we-landen!

Praktische info

Voetvolk: Into The Open op vrijdag 19 augustus 2022 om 12.00u in de Marquee.
Hier alvast een voorsmaakje naar de muziek die tijdens de voorstelling wordt gebruikt. In het voorjaar van 2023 staat er een full album op de planning.