vall-EY: HET GROENE CULTUURBOS IS TERUG

Er is weinig zo vanzelfsprekend als nieuwe muziek ontdekken op Pukkelpop. Ook tijdens deze editie kan je in de vall-EY terecht, het meest groene stuk van het festival, in de nok van het terrein. In dit rustige, bosrijke gedeelte is er plaats voor 400 festivalgangers die op zoek zijn
naar de overtreffende trap van alternatieve muziek en kunst.


NÓG MEER WAARDE 'BE'ZOEKERS
vall-EY (spreek uit als het Engelse valley) huisvest experimentele muziek, theater, kunst en andere performance art op de weide van Pukkelpop.
De groene belevingssite geeft ook wat tegenwicht aan de grote hoeveelheid prikkels die een festivalweide al wel eens kan veroorzaken. Even op adem komen kan dus perfect in dit cultuurbos.

vall-EY LINE-UP
Vrijdag 19 augustus

De line-up valt niet in 1 woord te vatten hoewel eclectisch aardig in de buurt komt. Op vrijdag kan je naar de etherische avant-pop van OÏ Les Ox, de elektronische pop-not-pop parels van Stacks, verwrongen beats, ambachtelijke structuren en alternatieve sferen van L. Jacobs, de zwierige dino-postpunk van PEGA, de synths, ritmeboxen en andere effecten van Victor De Roo en tot slot, afsluiter Aroh b2b Flapy, zij hebben vrijdag maar 1 missie: iedereen aan het dansen krijgen.

Zaterdag 20 augustus
Op zaterdag staat Justine Grillet geprogrammeerd; zij brengt een installatie/performance met keramiek, metaal, bewegende elementen en geluid, verder componeert basklarinettist Ben Bertrand een web van hypnotiserend geluiden, cellist Niels Orens creëert gevoelige loops rond zorgvuldig opgebouwde beats, Lawrence Le Doux gaat voor zonovergoten house en techno, Vieze Meisje maakt er vervolgens een chaotisch dansfestijn van met brutaal elegante poëzie, acrobatische beats en loops, de visuele geluidskunstenares Mika Oki sluit af met elektro-akoestische muziek.

Zondag 21 augustus
Dag drie van de vall-EY start met digitaal gemanipuleerde composities van KOO, een mix van jazz, funk, hiphop door 2 Times Nothing, Dushime combineert haar dromerige, rustgevende stem met subtiele beats en noise, Tim Vanhamel gaat met zijn Comité Hypnotisé voor funky sample-weefwerk en klassebak-beats, ook nog Hasselts hiphopproducer en rapper Ashley Morgan en, om in schoonheid te eindigen, Madba - beats, breaks, stemmige gitaren en lang verloren Spaanse wiegeliedjes.
 

BL-EY met de samenwerking
vall-EY is een samenwerking tussen Pukkelpop en EY  wereldspeler op het vlak van audit, fiscaliteit, transactiebegeleiding en consulting.

“EY is trots om opnieuw het partnership met Pukkelpop aan te gaan. Talent, persoonlijkheid, diversiteit en authenticiteit staan ​​centraal in het DNA van onze organisatie. Het zijn precies die waarden die ook op Pukkelpop aanwezig zijn. Daarom bundelen we terug graag onze krachten om dat talent in de schijnwerpers te zetten en tijdens het festival een betrokken publiek te inspireren en te entertainen, daarnaast zijn we ook op zoek naar heel veel nieuwe medewerkers.”, aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

Praktische info 
vall-EY bevindt zich in de nok van het festivalterrein en is open van vrijdag 19 augustus tot zondag 21 augustus, van 16.00u tot 00.00u