Trym en FJAAK bouwen feestje op Pukkelpop

Primeur in de geschiedenis van Pukkelpop -est. 1985-. Nooit eerder waren combitickets sneller uitverkocht dan tickets van een bepaalde festivaldag. Het was voor vele mensen dus even slikken toen ‘PKP combi’s sold out’ als bijschrift op social media stond. Ook de dagtickets gaan hard en met deze toevoegingen aan de line-up zal er sowieso geen houden meer aan zijn. Een gewaarschuwd persoon is er twee waard.

Donderdag 17 augustus

Sinds 2016 stond de status van The Hickey Underworld op inactief maar je kan ze blind droppen in Kiewit, ze vinden nog steeds geheid de weg naar het festivalterrein. Welkom terug, jongens enneuh we zijn zeer benieuwd naar dat nieuwe materiaal.

Vrijdag 18 augustus 2023

Vrijdag dan gaan we dansen tijdens de dj-set van het Duitse elektronische duo FJAAK. Meeslepende powerhouse techno, U.K. garage dub, breakbeat hardcore… hun set is gruizig en sensueel en bijna al hun tracks zijn gecomponeerd met analoge apparatuur. Toch liever compacte, snoeiharde punknummers die je een, twee, drie kan meebrullen? Dan vink je gewoon Ploegendienst aan in de PKP-App. Da’s dan 80’s hardcorepunk, oi en trash met Nederlandstalige teksten die gaan over toeristenterreur, kapotte telefoons en Het Systeem.

Zaterdag 19 augustus 2023

Op zaterdag voegen we een Finse band toe aan de Pukkelpopaffiche. Tarkastaja maakt moderne 80's Suomi synthpop en heeft een gruwelijke hekel aan social media. En een hoek af, dat ook. Eveneens op zaterdag, niet Fins, maar wel Limburgs-Antwerps: Faisal, altijd goed voor genre-overschrijdende sets met brede waaier aan invloeden en een 200% garantie op feest en fun.

Zondag 20 augustus 2023

Ook op de laatste Pukkelpopdag zal van rustig uitbollen geen sprake zijn, zeker niet nu het Franse technofenomeen Trym werd toegevoegd aan de line-up. Hij speelde alle grote techno-podia wereldwijd al aan flarden en is extrêmement populaire.

Oliver Malcolm die op zondag in de Lift geprogrammeerd stond, moet Pukkelpop skippen. Je vindt hem niet meer terug in de line-up.