Tom Odell, Ben Böhmer, 2manydjs en nog 10 nieuwe namen

Vrijdag op Pukkelpop

Vervoegen o.a. Billie Eilish, YUNGBLUD en M83 op de vrijdagaffiche: Altin Gün, de bekende Amsterdamse psychedelische folkband die een volledig eigen draai geeft aan Turkse liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Ze komen naar Kiewit om hun gloednieuw, in maart te verschijnen album voor te stellen. Ook TV Girl zullen ze daar in de backstage tegenkomen, de Amerikaanse indiepopband die dan weer een passie heeft voor 60’s French pop, lo-fi beats en donkere humor.

Zot veel schoon volk op zaterdag!

Zaterdag van Pukkelpop was al een toppertje dankzij o.a. Angèle, Anne-Marie, Limp Bizkit, Bicep (live), Nothing But Thieves en Turnstile. Met de nieuwe acts erbij wordt dag 3 helemaal om door een ringetje te halen. Zowat 20 jaar geleden schreven David en Stephen Dewaele muziekgeschiedenis met 2manydjs en hun baanbrekende mixplaat ‘As Heard on Radio Soulwax pt.2’. Het album sloeg wereldwijd in als een bom en werd eind vorig jaar in een jubileumjasje heruitgebracht. Anno 2023 reizen de Gentse broers nog steeds de wereld rond met hun spectaculaire audiovisuele mash-upshow. De verjaardagstaart is al besteld.

Duits Wunderkind Ben Böhmer raast als een wervelwind door de melodic en progressive house scene. Zijn album ‘Begin Again’ en bijhorende live show scoort een topspot in de Tien Om Te Zien-lijst van ieder zichzelf respecterende dance-liefhebber.
Toen ze in 2012 voor het eerst op Pukkelpop stond was de jonge Jessie Ware nog een schuchtere poppy neo-soul belofte. Tien jaar later is de Britse zangeres uitgegroeid tot een ware discopopkoningin.
Ook Tom Odell, de Britse singer-songwriter met grote aaibaarheidsfactor en bekend van signature song ‘Another Love’, komt naar Pukkelpop. Die hit kent na tien jaar vernieuwd, wereldwijd succes als protestlied tegen de drama’s in onder andere Oekraïne en Iran.

Verder nog op de zaterdagaffiche: Aitch, Manchester rapper met een neus voor collabs en hits; Luude, Australisch remix-fenomeen gekend van zijn herwerkingen van ‘Big City Life’, ‘Down Under feat. Colin Hay’ en ‘Oh My feat. Moby’ en het magische poptrio MUNA uit LA.

Zondag op Pukkelpop

Op zondag werden ook nog enkele knallers toegevoegd. Zij delen de line-up met o.a. The Killers, Florence + The Machine, Bonobo, Dropkick Murphys en Foals. In Kiewit op zondag 20 augustus: Britse pop-punkster in wording, Dylan; de jonge Duitse indiepoprockers van Giant Rooks die in eigen land trouwens als toekomstige headliners worden getipt; Knocked Loose, metalcore band uit Kentucky en VTSS, Pools techno talent flirtend met industrial en electroclash. Opgepikt door het wereldvermaarde Ninja Tune label waar ook andere PKP-acts Bonobo en Bicep hun werkadres hebben staan.

De volledige line-up vind je hier.
Tickets voor Pukkelpop 2023 zijn te koop via tickets.pukkelpop.be.

Tot op de wei!

Line-up Koop je ticket hier