Ook Limp Bizkit, Amelie Lens en Bazart naar PKP23

 

 

Elf nieuwe namen en een ticketverkoop die vandaag van start gaat: het wordt een warme woensdag. Veel warmte en liefde alvast voor Limp Bizkit. Zij komen op zaterdag 19 augustus met een setlist die de perfectie benadert: iconische hits, wereldberoemde riffs en unieke rap rock rant anthems. In 2023 - vijfde stop op Pukkelpop trouwens - staat the Bizkit scherper dan ooit!

 

 

Deze ochtend spoilde Mathieu van Bazart bij Studio Brussel hun (terug)komst naar Pukkelpop en bij deze is dat dus ook officieel. Ze staan op vrijdag 18 augustus, net als Billie Eilish, Yungblud en Years & Years, op onze Main Stage.

Met gemiddeld drie buitenlandse optredens per week draait Amelie Lens, de Antwerpse techno queen, onvermoeibaar mee in de wereldtop. Ze doet slechts enkele Europese festivals deze zomer en wij zijn erbij! Nu jij nog. Afspraak op vrijdag 18 augustus in de Boiler Room.

Ook TikTok-lieveling Steve Lacy was al eens op Pukkelpop, in 2016 als gitarist bij het alt-R&B collectief The Internet. Het 24-jarige multitalent ging intussen zijn eigen weg en scoorde als solo-artiest o.a. een Grammy voor Best Progressive R&B Album. Rock, R&B, funk, jazz, psych en hip-hop: Lacy beheerst zowat elk genre en op zaterdag pakt hij zonder twijfel de wei weer in.
Een dag later komt de Engels-Guyanese rapper Loyle Carner zijn alom bejubelde derde plaat ‘hugo’ voorstellen. Topics: het vaderschap, een pandemie en zijn biculturele achtergrond. Soms rauw en hard, soms breekbaar en broos, maar altijd indrukwekkend eerlijk.
Al dansend wegdromen naar weidse landschappen en zonovergoten stranden, dat maakt Bonobo al meer dan 20 jaar onweerstaanbaar. Het vorig jaar verschenen album ‘Fragments’ werd genomineerd voor twee Grammy’s, waaronder die voor ‘Best Dance/Electronic Music Album’. Bonobo speelt op zondag net als indiepopfenomeen girl in red. Zij stond in 2019 voor het eerst op Pukkelpop, toen nog op het podium van de Lift. Ondertussen is de Noorse Marie Ulven uitgegroeid tot queer icon van haar generatie mét de ambitie om wereldwijd brokken te maken bij het grotere indierockpubliek.

Verder ook toegevoegd aan de affiche: Ezra Collective, de UK jazz toppers die onlangs nog voor een uitverkochte AB speelden, de rauwe Australische punkrock van Amyl and the Sniffers, de Britpop-infused post-punk van High Vis en de militante hardcore van Stick To Your Guns.

Een overzicht van alle aangekondigde acts, waaronder ook Angèle, The Killers, Florence + The Machine en Anne-Marie vind je op onze line-up pagina.

Start ticketverkoop

De ticketverkoop start vandaag om 13.00u via tickets.pukkelpop.be.
Alle info over ticketprijzen, camping opties en eet- en drankbonnen vind je hier.

Tot op de wei!

Line-up Koop je ticket hier