Indrukwekkende immersive muziekbeleving op Pukkelpop

Pukkelpop, AlphaTheta EMEA – Pioneer PRO AUDIO en de Belgische band KRANKk hebben samen een baanbrekende immersive muziekbeleving ontworpen. Tijdens het festival kan je op vrijdag, zaterdag en zondag op de Booth-site naar deze exclusieve sound showcase.

In 2019 kreeg het Belgische bedrijf KAGE Audio van ons de opdracht om een immersive opstelling uit te werken. Doelstelling? Geluidshinder voor onze buurtbewoners reduceren, zonder verlies van geluidskwaliteit of beleving van de festivalganger. Op deze basisopstelling werd verder gewerkt en het resulteert nu in een volledige multitrack immersive audioperformance.

Aan de knoppen, KRANKk, een straf collectief met op drums Thomas Geysen, op keys Aram Abgaryan en op gitaar Willem Heylen. De drie leden van KRANKk studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en delen een onvoorwaardelijke liefde voor elektronische muziek, een passie voor instrumenten en geluiden en vooral de manier waarop die geproduceerd worden.

Frederik Luyten, woordvoerder Pukkelpop: “Er kunnen tijdens de showcase tot 32 audiotracks afgespeeld worden (via MADI of Dante virtuele geluidskaart) die vervolgens gemixt worden in een audio-object omgeving. De geluiden zijn onafhankelijk gemapt over meerdere speakers die in de omgeving staan opgesteld. Alsof je echt “in” het geluid staat. Enorm indrukwekkend!

Joeri Verholen, Country Manager Belux - North of France, AlphaTheta EMEA:  “Muziek en cultuur zit in ons DNA. Wij ontwerpen producten die een overweldigende geluidservaring creëren. Onze luidsprekers leveren krachtige, kristalheldere audio n verschillende soorten gelegenheden en omgevingen - daarom hebben we geluidssystemen ontworpen voor enkele van de beste nachtclubs ter wereld en u dus ook Pukkelpop.”

Praktisch
Immersive sound showcase met KRANKk, in samenwerking met AlphaTheta EMEA – Pioneer PRO AUDIO,
van vrijdag tot zondag van 15.00u tot 15.30u op de Booth-site op het festivalterrein.