Eerste headliner voor Pukkelpop 2023: Billie Eilish!

De eerste headliner voor Pukkelpop is bekend. Billie Eilish komt naar het festivalterrein in Kiewit op vrijdag 18 augustus. Deze ochtend werd de naam van het Amerikaanse muziekfenomeen bekendgemaakt in een neon gehulde glazen container in thuishaven Hasselt.

Een artiest bekend maken voor je festival, ook al is het de tigste keer of in dit geval, de allergrootste wereldster, blijft spannend. Tot die eerste naam wordt gedropt, lijkt elke dag een beetje op een aanloop naar Domino Day. Alles wordt met de grootste voorzichtigheid en toewijding in stelling gebracht, alsof was het een dominoblokje. En dan … dat laatste zetje … en dan ben je vertrokken.

BILLIE’S BACK!

Vrijdag 18 augustus wordt een hoogdag voor de fans van Billie Eilish. In 2019, aan de vooravond van haar totale verovering van de wereld, speelde ze al een memorabele show op Pukkelpop. Eerst nog schoorvoetend geprogrammeerd in de Dance Hall maar door Eilish’ immens grote en groeiende populariteit uiteindelijk naar het hoofdpodium verhuisd. Billie Eilish, amper 21, is de jongste headliner die Pukkelpop ooit heeft gehad en een van de grootste en meest gewaardeerde singer-songwriters van haar generatie. Veel mooier wordt een match niet meer.

Sinds de release van haar debuutsingle in 2015 blijft Billie Eilish alle mogelijke records vermorzelen; gaande van streams, verkoop, concerten en verzilverde nominaties voor elke mogelijk denkbare muziekprijs. Happier Than Ever, zo heet haar huidige wereldtour, houdt deze zomer opnieuw halt op Pukkelpop.

Frederik Luyten, woordvoerder Pukkelpop: “Billie’s back! Ja, we zijn zó trots dat ze opnieuw naar Pukkelpop komt, zeker omdat ze maar een handvol Europese festivals doet deze zomer. Dit is trouwens haar enige show in België. Wie er in 2019 bij was, herinnert zich ongetwijfeld nog de gigantische volkstoeloop voor het hoofdpodium, echt ongezien voor een zondagnamiddag bij klaarlichte dag. Kippenvel!

HASSELT HEEFT ZE … DE EERSTE NAAM VOOR PUKKELPOP

In de interactieve glazen container aan de Quartier Blue op het Verbindingsplein in Hasselt kwam vandaag stipt om 11.00u de naam van de Amerikaanse superster op meer dan 30 televisietoestellen tevoorschijn. Een knap staaltje glitchwerk van het Limburgs kunstenaarsduo Superview Tv. Donderdag en vrijdag worden op hetzelfde uur en op dezelfde locatie nog enkele belangrijke namen voor Pukkelpop aangekondigd. De startdatum van de ticketverkoop volgt binnenkort.

Of je nu van indie, rock, pop, hiphop, electronic of gewoonweg álles houdt; Pukkelpop is een festival dat je als muziekliefhebber moet meemaken. Een vierdaagse muzikale citytrip waar je gegarandeerd ogen en oren te kort komt.

Tot in augustus, tot op de wei!