TICKETS

Corona update

De organisatie van Pukkelpop anticipeert momenteel maximaal op de huidige evoluties. We zijn intussen gestart met de opbouw van het festivalterrein en binnen de taskforces met overheden en veiligheidsexperts wordt hard en constructief gewerkt om van Pukkelpop een coronaveilig voorbeeld te maken. Er is een permanente monitoring van de situatie en waar nodig worden extra maatregelen genomen en plannen verder geperfectioneerd. Samen trekken we zo richting augustus.

Met de combinatie van het Covid Safety Ticket (CST) en ons eigen ticketsysteem, waarbij elk festivalticket op naam geregistreerd wordt en een controle van de identiteit vereist is om toegang te krijgen, creëren we een veilige Pukkelpop-omgeving. Dat gevaccineerde festivalgangers deze zomer het makkelijkst toegang krijgen tot onze weide was al langer duidelijk. De protocollen omtrent testing worden nu verder geperfectioneerd en zullen eerstdaags verder toegelicht worden. Voor niet-gevaccineerden horen tests er dit jaar bij, dat spreekt voor zich. Afhankelijk van de duur van hun aanwezigheid, zullen mensen dus meermaals getest worden op het festival.

De situatie in het buitenland is anders dan in Vlaanderen. Hier in Vlaanderen zijn we bij de betere leerlingen van de klas en ligt de vaccinatiegraad erg hoog. Ziekenhuisopnames blijven dalen net als de sterftecijfers. Vlaanderen scoort op dat vlak zeer goed. De cijfers tonen aan dat vaccineren helpt. Ook onze jongeren beseffen dat en kiezen resoluut voor vaccinatie. Vanuit Pukkelpop blijven we dat ondersteunen. Op die manier krijgen we virus en varianten verder klein. En het zal dit jaar dus ook de snelste manier zijn om toegang te krijgen tot de festivalweide.

2021 is nog geen jaar zoals we het kenden, maar dat wisten we al. Maar dat mag ons niet tegenhouden om die eerste stappen richting back to normal te zetten. Veiligheid wordt onze grootste headliner, nog meer details zullen de komende weken duidelijk worden.